Press och media

För pressfrågor, kontakta gärna:

Sofia Hagelin
Generalsekreterare och medgrundare Vaccine Forward
sofia@vaccineforward.org
070-8877695

Vill du se alla Vaccine Forwards pressmeddelanden, klicka här.

Vaccine Forward i media

Expressen 1/10

Tareq intensiva tv-helg - uppmaningen till tittarna.

Tareq Taylor, 52, har tack vare sin popularitet fått en mängd eftertraktade uppdrag. 

Bara under fredagskvällen ska han leda Världens Barn-galan samtidigt som han är en av initiativtagarna till ”19-skålen”, då alla Sveriges restauranger ska skåla för att samhället har öppnat. 

Som om inte det vore nog ska han även hinna stötta sin brorsdotter Sunny i hennes uppträdande i ”Idol”. 

Läs artikeln här

Resumé 28/9

Vaccine Forward och Visita i gemensam kampanj när Sverige öppnar upp. Fredagen den 1 oktober klockan 19 kommer Sveriges restauranger att samlas i en stor gemensam skål för att fira att samhället öppnar upp igen och uppmana gästerna att donera vaccin. Insamlingsorganisationen Vaccine Forward står bakom initiativet #19skålen tillsammans med branschorganisationen för besöksnäringen Visita. Kampanjen är framtagen tillsammans med kommunikationsbyrån Food & Friends som jobbar med uppdragsgivare inom mat, dryck och måltider.

Läs artikeln här

Besöksliv 17/9

En skål för vaccin till fler. Visita deltar i kampanjen #19skålen för att hjälpa till i kampen mot pandemin och snabba på vaccineringen av befolkningen i världens fattigaste länder. ”Att fler får tillgång till vaccin är självklart behjärtansvärt i sig, men också oerhört viktigt för besöksnäringen”, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.

Läs artikeln här.

Sveriges Radio 23/7

Vaccinkrisen i världens fattiga länder. I början på året varnade en rad stora hjälporganisationer för att nio av tio människor i fattiga länder inte kommer att ha vaccinerats under 2021. Den ideella organisationen Vaccine Forward har som mål att samla in pengar för inköp och distribution av vaccin mot covid-19 till världens 92 fattigaste ekonomier. Hör samtal med Anna Mia Ekström, professor i global infektionsmedicin som är medlem i COVAX-expertgrupp, och Elisabeth Thand Ringqvist, grundare av Vaccine Forward.

Läs artikeln här.

SEB newsletter juli

En miljon vaccinationer ska gå till länder som inte har råd

I januari fick Elisabeth Thand Ringqvist idén om Vaccine Forward – vaccinationer till människor i länder som inte har råd med eget vaccin.
45 dagar senare var donationerna igång – som nu är uppe i över 180 000 vaccinationer.

– Jag gillar mest att starta upp saker som inte redan finns. Så var det med Vaccine Forward. För längesen jobbade jag med den globala vaccinationsalliansen och hade därmed en insikt om problemen i de fattigaste länderna. Då gällde det barnvaccinationer, men jag antog att problemet var detsamma. Och det var det, berättar Elisabeth Thand Ringqvist

Läs artikeln här.

SvD ledarredaktionens podd 25/5

Civilsamhället och pandemin. Civilsamhället och näringslivet har gjort olika insatser under pandemin. Hur ska vi se på dem? Helena Westin, Sveriges kom­munikationsbyråer, riskkapitalisten Elisabeth Thand ­Ringqvist och journalisten Nuri Kino samtalar med Tove Lifvendahl.

Lyssna här.

Sveriges Radio 4/5

Stockholmsstudenter går ihop – ska skänka vaccin till fattiga länder

Vaccine forward är en ideell insamlingsorganisation grundad av entreprenörer och studenter från Stockholm. Organisationen vill säkerställa att covid-19-vaccin kommer till de fattigaste ekonomierna. "Vi vill göra det lätt för privatpersoner i Sverige att bidra till länder som inte har råd att vaccinera sin egna befolkning," säger Leo Sjöwall, student på Berghs school of communication.

Läs artikeln här.

Läkesmedelsvärlden 4/5

Vaccine Forward har samlat in tre miljoner till Covax. Sedan i mars har organisationen samlat in pengar som ska gå till covid-19-vaccin till världens fattigaste länder. Den ideella organisationen Vaccine forward har som syfte att samla in pengar till det globala vaccinprogrammet Covax, som i sin tur ska leverera covid-19-vaccin till världens fattigaste länder. I mars, när Vaccine forward var nystartat och hade samlat in 400 000 kronor, pratade Läkesmedelsvärlden med organisationens grundare Elisabeth Thand Ringqvist.

Läs artikeln här.

BREAKIT 28/4

Elisabeth Thand Ringqvist ska fixa vaccin till de som inte har råd – backas av riskkapitaljätten

På kort tid har startup-investeraren Elisabeth Thand Ringqvist dragit igång en ideell förening som ska skänka vaccinationer till världens fattigaste nationer. Nu donerar riskkapitalbolaget Verdane 300.000 kronor till projektet.

Läs artikeln här.

Dagens industri 18/3

Artikel Dagens industri

Styrelseproffset och affärsängeln Elisabeth Thand Ringqvist har nyligen lanserat insamlingsinitiativet Vaccine Forward för världens fattigaste ekonomier. Mer än 17 miljarder kr behövs.
Läs artikeln här

Altinget 16/3

Artikel Altinget

Säg hej till Elisabeth Thand Ringqvist – som har samlat in 400,000 SEK till vaccin
Entreprenören och styrelseproffset Elisabeth Thand Ringqvist har startat den ideella insamlingsorganisationen ”Vaccine Forward”. Insamlade medel går till inköp och distribution av vaccin mot covid-19 till världens 92 fattigaste länder.
Läs artikeln här

fPlus 12/3

Artikel fPlus

Den svenska riskkapitalisten som ordnar gratis vaccin till fattiga länder
Även om vaccineringen är försenad, så kan de flesta svenskar räkna med att få en vaccination mot covid-19. Men över 2 miljarder andra människor i världen kanske aldrig kan få det. Riskkapitalisten Elisabeth Thand Ringqvist och hennes initiativ den digitala insamlingssidan Vaccine Forward vill ändra på det.
Läs artikeln här

LäkemedelsVärlden 10/3

Artikel LäkemedelsVärlden

”Jag trodde det fanns ett enkelt sätt att bidra” Vaccine Forward har redan samlat in 400 000 SEK för inköp av covid-19 vaccin till världens fattigaste länder.
I Sverige har vaccineringen mot covid-19 kommit igång, men runt om i världen finns mer än 2 miljarder människor som bor i länder som inte har råd att ens vaccinera sin sjukvårdspersonal. Läkemedelsvärlden träffar Elisabeth Thand Ringqvist, grundare av det nystartade digitala insamlingsinitiativet Vaccine Forward, som samlar in pengar till Gavi Covax AMC, för inköp och distribution av covid-19 vaccin för världens 92 fattigaste länder.
Läs artikeln här

SEB 5/3

Artikel SEB

Snabbt stöd för det nya digitala insamlingsinitiativet för vaccin
”Ingen är säker förrän alla är säkra.” Detta är idén bakom Vaccine Forward, en ny insamlingsorganisation för inköp av covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste länder. Ängelinvestor Elisabeth Thand Ringqvist är grundare till initiativet, som har gått från idé till lansering med hjälp av hårt arbete, smart teknik och snabbt stöd från SEB.
Läs artikeln här

OmVärlden 3/3

Artikel OmVärlden

Svenskar bakom det nya insamlingsinitiativet för vaccin mot covid-19
300,000 har redan samlats in – tre dagar före den officiella lanseringen av insamlingsorganisationen Vaccine Forward. Det räcker till att köpa 3 529 covid-19 vaccin, säger Elisabeth Thand Ringqvist, en av medgrundarna bakom initiativet.
Läs artikeln här

Sveriges Radio 3/3

Artikel Sveriges Radio

Ny insamlingsorganisation som hjälper fattiga länder att få vaccin 
De rika delarna av världen har köpt upp en stor del av tillgängligt vaccin, vilket innebär att fattiga länder blir utan. För att möjliggöra att hela världens befolkning kan bli vaccinerad så har Vaccine Forward startats, och Kajsa Falasca från Sundsvall är engagerad. ”Det är en global pandemi och så länge majoriteten av jordens befolkning inte är vaccinerad, så är vi inte säkra,” säger hon.
Läs artikeln här