Press och media

För pressfrågor, kontakta gärna:

Elisabeth Thand Ringqvist
Grundare Vaccine Forward
elisabeth@vaccineforward.org
070-3552032

Vill du se alla Vaccine Forwards pressmeddelanden, klicka här.

Vaccine Forward i media

Dagens industri 18/3

Artikel Dagens industri

Styrelseproffset och affärsängeln Elisabeth Thand Ringqvist har nyligen lanserat insamlingsinitiativet Vaccine Forward för världens fattigaste ekonomier. Mer än 17 miljarder kr behövs.
Läs artikeln här

Altinget 16/3

Artikel Altinget

Säg hej till Elisabeth Thand Ringqvist – som har samlat in 400,000 SEK till vaccin
Entreprenören och styrelseproffset Elisabeth Thand Ringqvist har startat den ideella insamlingsorganisationen ”Vaccine Forward”. Insamlade medel går till inköp och distribution av vaccin mot covid-19 till världens 92 fattigaste länder.
Läs artikeln här

fPlus 12/3

Artikel fPlus

Den svenska riskkapitalisten som ordnar gratis vaccin till fattiga länder
Även om vaccineringen är försenad, så kan de flesta svenskar räkna med att få en vaccination mot covid-19. Men över 2 miljarder andra människor i världen kanske aldrig kan få det. Riskkapitalisten Elisabeth Thand Ringqvist och hennes initiativ den digitala insamlingssidan Vaccine Forward vill ändra på det.
Läs artikeln här

LäkemedelsVärlden 10/3

Artikel LäkemedelsVärlden

”Jag trodde det fanns ett enkelt sätt att bidra” Vaccine Forward har redan samlat in 400 000 SEK för inköp av covid-19 vaccin till världens fattigaste länder.
I Sverige har vaccineringen mot covid-19 kommit igång, men runt om i världen finns mer än 2 miljarder människor som bor i länder som inte har råd att ens vaccinera sin sjukvårdspersonal. Läkemedelsvärlden träffar Elisabeth Thand Ringqvist, grundare av det nystartade digitala insamlingsinitiativet Vaccine Forward, som samlar in pengar till Gavi Covax AMC, för inköp och distribution av covid-19 vaccin för världens 92 fattigaste länder.
Läs artikeln här

SEB 5/3

Artikel SEB

Snabbt stöd för det nya digitala insamlingsinitiativet för vaccin
”Ingen är säker förrän alla är säkra.” Detta är idén bakom Vaccine Forward, en ny insamlingsorganisation för inköp av covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste länder. Ängelinvestor Elisabeth Thand Ringqvist är grundare till initiativet, som har gått från idé till lansering med hjälp av hårt arbete, smart teknik och snabbt stöd från SEB.
Läs artikeln här

OmVärlden 3/3

Artikel OmVärlden

Svenskar bakom det nya insamlingsinitiativet för vaccin mot covid-19
300,000 har redan samlats in – tre dagar före den officiella lanseringen av insamlingsorganisationen Vaccine Forward. Det räcker till att köpa 3 529 covid-19 vaccin, säger Elisabeth Thand Ringqvist, en av medgrundarna bakom initiativet.
Läs artikeln här

Sveriges Radio 3/3

Artikel Sveriges Radio

Ny insamlingsorganisation som hjälper fattiga länder att få vaccin 
De rika delarna av världen har köpt upp en stor del av tillgängligt vaccin, vilket innebär att fattiga länder blir utan. För att möjliggöra att hela världens befolkning kan bli vaccinerad så har Vaccine Forward startats, och Kajsa Falasca från Sundsvall är engagerad. ”Det är en global pandemi och så länge majoriteten av jordens befolkning inte är vaccinerad, så är vi inte säkra,” säger hon.
Läs artikeln här