Sörmland

IngeN äR säker föRrän ALla är säkRa

Vaccine Forward Sörmland

Vi vill alla tillbaka till vardagen. För att det ska vara möjligt måste vi stoppa viruset bakom Covid-19. Överallt. 

Därför samlar vi här i Sörmland in 300 000 vaccinationer – en från varje sörmlänning – till människor som lever i världens fattigaste ekonomier.

För bara 85 kronor kan du ge någon en full vaccination.

Tack för att du också skänker med hjärtat.

Insta Färgplatta Hjälp oss
Spela videoklipp

Mediapartner:

Fakturauppgifter

* = obligatoriska fält.
Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Vaccine Forwards integritetspolicy.

För betalning via Bankgiro eller direktöverföring –  kontakta oss på sormland@vaccineforward.org. Läs också mer här.

De medel som samlas in och överförs från Sörmland kontrolleras av en styrgrupp med representanter från Länsförsäkringar Södermanland, Sparbanken Rekarne och Sörmlands Sparbank. Här kan du läsa om hur Vaccine Forward generellt arbetar med att redovisa de medel som kommit in.

Hjälp oss hjälpa Sörmland

Klicka på en klubb för att donera i klubbens namn.

Saknar du din klubb eller förening?
Kontakta oss på sormland@vaccineforward.org så kan vi lägga upp den.

Vår väg mot målet

Målet är att samla in 300 000 vaccinationer – en från varje sörmlänning. Alla pengar vi samlar in går till Globala Vaccinalliansen, GAVI COVAX AMC och så här långt har vi kommit hittills!

0

Vaccinationer

Kampanjmaterial

Hjälp oss nå ut med kampanjen och använd dig gärna av vårt befintliga kampanjmaterial. För fler tips om vad du kan göra, läs mer nedan.

För företag

Att få igång vardagen för alla oss som verkar i Sörmland är viktigt, både för våra anställda och våra kunder. Ett sätt att säkerställa det är att viruset stoppas och att de nya mutationerna inte tar sig vidare. Därför behöver vi hjälpa de människor som lever i världens fattigaste ekonomier att också få vaccin. Om vi agerar globalt hjälper det oss alla lokalt. Det här kan ditt företag göra!

 • Använd allt kampanjmaterial som du kan ladda ner här, sätt upp en affisch i era lokaler, lägg upp en bild på er webb, prata om det på ett morgonmöte, skriv en uppmaning i ert nästa kundutskick, använd kampanjens email footer eller gör ett inlägg på ert FB-konto.
 • Utmana en samarbetspartner, en leverantör eller en kund. Se vem som kan samla in flest vaccinationer på tex en vecka. Kontakt oss på sormland@vaccineforward.org så ser vi till att det finns kampanjkoder för just era företag och en resultatlista om ni vill!
 • Brukar du stödja en lokal förening? Uppmuntra dem att sprida informationen om kampanjen också. Om du vill följa upp hur många vaccinationer som föreningen tillsammans med ditt företag samlat in så hjälper vi till med en kampanjkod även för det.
 • Utmana dina anställda. Ni ger lika många vaccinationer som era anställda ger.
 • Alla insamlade vaccinationer gör att Sörmlands egen räknare räknas upp.

Allt material är fritt att använda och saknar du något, kontakta oss på sormland@vaccineforward.org så försöker vi lösa det. Har du fler frågor så titta i vår FAQ eller kontakta oss per e-post om du inte hittar svaret där.

För ideella föreningar och klubbar

För alla Sörmlands ideella föreningar och klubbar har pandemin haft en förödande effekt, framförallt när det gäller möjlighet till att utöva det intresse som föreningens medlemmar brinner för. För att säkerställa att vi stoppar viruset och eventuella nya mutationer behöver vi se till att även de i världens fattigaste ekonomier blir vaccinerade. Det här kan din förening göra!

 • Använd allt kampanjmaterial som du kan ladda ner här, sätt upp en affisch där ni brukar träna eller träffas, lägg upp en bild på er webb, prata om det på en träning eller ett föreningsmöte, skicka med denna PDF (länk) i ert nästa medlemsutskick, använd kampanjens email footer eller gör ett inlägg på ert FB-konto.
 • Är ni en större förening och vill följa hur många vaccinationer som just ni och era medlemmar lyckas samla in, kontakt oss på sormland@vaccineforward.org så ser vi till att det finns kampanjkoder för er insamling. Och en resultatlista om ni vill!
 • Utmana ett annat lag eller en annan förening! Om er klubb till exempel gjorde totalt 62 mål i de matcher som spelades under helgen ger ni 62 vaccinationer och uppmanar även era motståndarlag att göra detsamma eller så ger ni lika många vaccinationer som poäng som klubben lyckades samla ihop i en viss tävling.
 • Utmana lagen eller sektionerna inom din förening. Vilka samlar in flest vaccinationer på en vecka? Vilka sätter upp flest affischer på ställen där man får sätta upp affischer? Vem får flest likes på sitt tik tok-inlägg?
 • Blir du utmanad av något av de företag som brukar stötta er verksamhet? Anta utmaningen – behöver du hjälp med kreativa förslag för hur ni ska göra för att plocka hem vinsten, hör av er till oss på sormland@vaccineforward.org så hjälper vi till!
 • Alla insamlade vaccinationer gör att Sörmlands egen räknare räknas upp.

Allt material är fritt att använda och saknar du något, kontakta oss på sormland@vaccineforward.org så försöker vi lösa det. Har du fler frågor så titta i vår vår FAQ eller kontakta oss per e-post om du inte hittar svaret där.

För privatpersoner

Kul att du också vill hjälpa till att säkerställa att vi når målet om att samla 300 000 vaccinationer – en från varje sörmlänning. Det här kan du göra!

 • Använd allt kampanjmaterial som du kan ladda ner här.
 • Sätt upp en affisch där man får sätta upp affischer.
 • Gör ett inlägg in sociala medier som du brukar använda.
 • Använd kampanjens email footer när du skickar email.
 • Prata med grannar och vänner om kampanjen – en vaccination från varje sörmlänning.
 • Alla insamlade vaccinationer gör att Sörmlands egen räknare räknas upp.

Allt material är fritt att använda och saknar du något, kontakta oss på sormland@vaccineforward.org så försöker vi lösa det. Har du fler frågor så titta i vår FAQ eller kontakta oss per e-post om du inte hittar svaret där.

"Jag är jättestolt att vi i Sörmland kan kraftsamla och tillsammans göra den här insatsen. Ingen kan göra allt, men många kan göra lite. Vi längtar alla tillbaka till ett normalt liv. Därför vill vi inspirera till att alla får vaccin och att vi delar med oss till dem som inte har våra möjligheter."

Lena Högfeldt, VD på Länsförsäkringar Södermanland
Sören Schelander

"Vi behöver återstarta Sörmland och nu kan alla som bor här hjälpa till på ett enkelt sätt. När du skickar en vaccination vidare till någon i ett annat land, som inte har samma tillgång till vaccin som vi, bidrar du både till minskad smittspridning globalt och till att vårt lokalsamhälle kan snurra igång igen."

Sören Schelander, VD på Sörmlands Sparbank
Annika Helg

"Vi behöver alla bidra till att skapa en hållbarare värld då våra resurser inte är oändliga. Projektet Vaccine Forward Sörmland är ett tydligt exempel på att våra lokala förutsättningar hänger ihop med de globala. Det finns bara ett sätt att stoppa pandemin och det är att alla – oavsett ekonomi – får tillgång till vaccin. Tillsammans kan vi klara detta."

Annika Helg, VD på Sparbanken Rekarne