Donera

IngeN äR säker föRrän ALla är säkRa

Miljarder människor lever i länder som inte har pengar att vaccinera sin egen befolkning, inte ens sin egen sjukvårdspersonal.

Just nu saknas det många miljarder kronor.

För 85 kronor kan du ge någon, i en av de fattigaste ekonomierna i världen, en vaccination!

Vaccine Forward är en insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier till förmån för GAVI (Globala Vaccinalliansens) COVAX AMC.

Vår väg mot målet

Alla pengar vi samlar in går till GAVI (Globala Vaccinalliansen) COVAX AMC och du kan här se hur långt vi har kommit och hur vi arbetar med att redovisa de medel som kommit in.

0

Vaccinationer

Vart går
pengarna?

Alla medel som Vaccine Forward samlar in skickas direkt till COVAX AMC, vilken hanteras av the Global Alliance for Vaccine and Immunization (GAVI). GAVI har många års erfarenhet av olika innovativa finansierings­program för vaccinationsprojekt.

Läs mer om vart pengarna går…

Vad kostar en vaccination?

I genomsnitt kostar den 85 SEK, men kostnaden kan variera mycket.

Varje vaccin som finns tillgängligt idag eller som håller på att utvecklas har olika egenskaper och därmed olika kostnader för framställning.

Läs mer om hur vi räknat…

Jag vill hjälpa till!

Det viktigaste du kan göra är att skicka vidare din vaccination genom att donera en eller flera vaccinationer och sedan uppmana andra att göra detsamma! 

Kampanj där du får din vaccination

Skriv ut affischen som du hittar här och häng upp den där du vaccinerades eller vilket ställe som helst där du får sätta upp en affisch!

Vi har ett antal färdiga affischer att välja på och producerar fler hela tiden. Hittar du inte en på det språk du söker så har vi möjlighet att ta fram en sådan till dig.

Kampanj i sociala medier

Kolla in vilka bilder som finns i kampanjmaterial för olika typer av sociala medier. Hitta gärna på ett sätt att utmana dina vänner att donera. Använd #vaccineforward. 

Ordna ett evenemang

Vill du ordna ett evenemang för att samla in pengar så kom ihåg att alla donationer måste göras genom Vaccine Forwards webbplats. Är du minderårig måste du ha tillstånd av en förälder eller liknande för att genomföra ett evenemang. Vaccine Forward kan inte ta emot kontanter, fast egendom eller värdepapper. Hela insamlingspolicyn finns här.

Ekonomisk rapport juli 2021

Report march 2021

Här hittar du nyckeltalen för Vaccine Forwards ekonomiska transaktioner under juli månad samt en sammanställning sedan mars 2021.

Dagens industri 18/3

Artikel Dagens industri

Styrelseproffset och affärsängeln Elisabeth Thand Ringqvist har nyligen lanserat insamlingsinitiativet Vaccine Forward för världens fattigaste ekonomier. Mer än 17 miljarder kr behövs.
Läs artikeln här

Altinget 16/3

Artikel Altinget

Säg hej till Elisabeth Thand Ringqvist – som har samlat in 400,000 SEK till vaccin
Entreprenören och styrelseproffset Elisabeth Thand Ringqvist har startat den ideella insamlingsorganisationen ”Vaccine Forward”. Insamlade medel går till inköp och distribution av vaccin mot covid-19 till världens 92 fattigaste länder.
Läs artikeln här

Alla pressklipp hittar du på vår press-sida.

Idén

”Det hade varit grymt bra om man på ett enkelt sätt kan betala en vaccination för någon som annars inte skulle få någon vaccination.” – Elisabeth Thand Ringqvist

Eftersom det inte fanns – och vi tillsammans måste säkerställa att alla vaccineras mot Covid-19 –  så behöver världen initiativ som Vaccine Forward!

Organisationen

Vaccine Forward är en ideel insamlings­organisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier till förmån för Globala Vaccinalliansen (GAVI) COVAX AMC.

Vaccine Forward är en ideell förening, registrerad hos det svenska Skatteverket och associerad medlem i Giva Sverige, vars medlemmar följer riktlinjer för etisk, professionell och transparent styrning av ideella organisationer.

Grundarna

Vi är ett gäng  passionerade människor som har hjälpts åt att starta, bygga och lansera Vaccine Forward på rekordtid. Här är alla som gjort det möjligt!